вівторок, 27 січня 2015 р.

ІНТЕРЕС ДО ЖИТТЯ, або інтернет як вампір


 Привіт!
Готовий трішечки розповісти про свою роботу з дітьми з девіантною поведінкою. Прізвищ, імен, навіть, класів називати не буду, оскільки не маю права. Скажу одне, що дозвіл батьків отримав у письмовій вигляді індивідуально працювати з цими "кадрами", залучаючи до різного роду діяльності.
Оскільки я сам спортсмен і прихильник суворої дисципліни - запропонував батьківській громаді підтримати проект відкриття кадетських класів в НВК з метою залучення до них і дітей, схильних до вчинення злочинів.
Проте розпочав я з вивчення особистостей моїх "кадриків". Провів анкетування, проводив індивідуальні бесіди як з ними, так і з батьками - намагався зрозуміти причини. Начебто все гаразд - сім'ї доволі виховані. Єдина проблема - постійна зайнятість батьків.
Почав спостерігати за "кадрами" зі сторони. Зацівавився чим вони займаються у вільний час від навчання. Виявилося, нічим. Бродяжництво та інтернет, або ж ігри в інтернеті.
Почав знову спілкуватися з дітьми і дійшов висновку, що жодних інтересів у дітей немає. ІНТЕРЕСУ ДО ЖИТТЯ - суцільний нуль. Лише інтернет. Ось він цікавить їх дуже.  
Тільки чим це грозить самим дітям?
Багато говорити не варто. Якщо немає інтересу до життя - немає майбутнього. Причому не лише в однієї дитини, ні, в цілого покоління зникає майбутнє.
Сьогодні інтернет подібно до вампірів висотав з дітей весь інтерес до життя й лише грає на інстинктах, які в них живуть.
                                                                           
На одному із занять я поцікавився, чи бажає хтось мати духовне багатство. Всі в один голос відказали, що матеріальне багатство - це те, що потрібно, а духовне - лише пусті розмови. 
Ігри, соціальні мережі - єдине, що сьогодні цікавить дітей. І не дивно, адже нові технології завжди цікавлять. Тому варто спробувати використати інтернет як навчальний та виховний двигун.
А батькам рекомендації: 
1. Опановуйте інтернет разом з дітьми й ви станете не тільки гарно володіти ІКТ, а й справжнім другом своїй дитині.
2. Вчіть не спілкуватися з незнайомими людьми, тим паче, не давати своїх даних.

Немає коментарів:

Дописати коментар